INICI
Qui som
Col·laboracions
Novetat!
Escriu-nos
Programació
     
 


Legalment, som l’“Associació per a la promoció de l’espectacle infantil i juvenil «La Xarxa» de Banyoles”.

Ras i curt: som “la Xarxa” de Banyoles, l’organització que programa el teatre familiar a la nostra ciutat, i que per poder-ho fer convenientment està adherida a la Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya.

La Fundació Xarxa és una entitat catalana, amb seu a Terrassa, que des de 1995 és l’organisme que aplega més grups locals de voluntaris arreu del país per promocionar el teatre entre la població més jove.

Avui, els grups Xarxa locals són més d’una setantena... Si vols saber més de la Fundació Xarxa, aquest n’és el web: http://www.fundacioxarxa.cat/

Què Fem?

Ens reunim, parlem i decidim tot el que fa referència al teatre infantil que es pot veure a Banyoles. Podem programar teatre perquè rebem subvencions d’entitas públiques, sobretot del nostre Ajuntament.

D’aquesta manera, l’Ajuntament no s’ha de fer càrrec de la programació del teatre familiar, i nosaltres, que en veiem molt, podem decidir què convé que vingui a la ciutat per als nostres nens i nenes.

Així doncs, aquestes són algunes de les tasques que fem:

-- veure teatre familiar (sobretot a la Mostra de Teatre Infantil que es fa cada any per primavera a Igualada);

-- parlar entre tots/es i decidir una programació adient, variada i de qualitat;

-- fer la publicitat necessària perquè tots els nens i nenes de la ciutat sàpiguen quins espectacles podran veure;

-- portar tota la comptabilitat de l’associació (que no té ànim de lucre, però s’han de portar els comptes de subvencions, despeses i ingressos correctament i al dia);

-- fomentar que cada dia hi hagi més nens i nenes de Banyoles que gaudeixin de les arts escèniques;

-- mantenir contactes periòdics amb la Fundació Xarxa de Catalunya per participar en les iniciatives conjuntes i tractar dels problemes comuns;

                                                        ... i un munt de petites coses més.

Qui som?

En aquesta temporada 2015-2016 els membres de la Xarxa som aquests:

-- Neus Vila, que té el càrrec de presidenta;

-- la Gemma Quintana, que té el càrrec de secretària;

-- la Marta Martí, que té el càrrec de tresorera i programadora;

-- la Rosanna Milian, vocal;

-- la Susanna Camós , vocal;

-- la Irene Banal, vocal;

-- la Eva Coll, vocal

Ens han precedit altres persones,que durant anys han fet possible el teatre familiar a la nostra ciutat. Per exemple: La Cesca Escoda, en Xavi Prats, en Miquel Torrent,en Carles Güell, en Lluís Nadal, en Rafel Ponsetí, la Dolors Ros, l’Anna Maria Balsach, la Francesca Palomeras, la Rosa M. Pujol, la Maria Ros, la Rosa Surroca, l'Anna Fonolleda, la Isabel Roura, la Isabel Ramió, la Francesca Bartrina... i encara més.

Què programem i per què?

Programem “teatre familiar”, com se sol dir. Però, de fet, ens fem càrrec de la programació de les arts escèniques de Banyoles destinada als nens i nenes (excloent-ne la música, que té d’altres entitats responsables a la ciutat). Això inclou:

-- el teatre, és clar!;

-- el teatre musical;

-- la dansa;

-- el circ;

-- el clown;

-- les titelles;

-- la màgia;

-- els espectacles de carrer;

-- ombres xineses, mim, claqué, animació, etc...

 
El nostre ideal és trobar un equilibri entre les diverses modalitats d’arts escèniques, sense oblidar que el teatre, amb l’ús de la paraula, n’és la columna vertebral.

Però en el nostre món hi ha àmbits de la creació escènica que fa uns anys era impensable que poguessin anar adreçats als infants, i en canvi ara mostren una gran creativitat; és el cas de la dansa, per exemple.

Volem oferir als nostres nens i nenes el millor de la creació escènica a Catalunya, i per això ens guia sempre el rigor en la tria basada en la màxima qualitat possible. Alguna vegada ens hem equivocat? Segur que sí! L’hem encertada molts cops? Seguríssim!

També volem satisfer les demandes de diversos grups d’edat, des dels infants més tendres als preadolescents. Però també sabem, i ho constatem habitualment, que la major demanda prové dels nens i nenes entre els 3 i els 8 anys, i és per això que la major part de les vegades programem pensant en aquestes franges d’edat.

Quins artistes hem programat als darrers anys? Vet aquí uns quants: Nats Nus Dansa, Mag Lari, La Perla 29, Farrés Brothers, Dreams Teatre, Anna Roca, Clownx Teatre, Cesc Serrat, Sim Salabim, Veus Veus, Marcel Gros, El Negro y el Flaco, La Banda del Surdo, Boni, Professor Karoli, La Mandarina, Titelles Babi, Cia. La Planeta, L’estaquirot, Catacrac, Desastrosus Cirkus, Vatua l’Olla, Mag Magoo, La pera llimonera, Txo Titelles, Samfaina de colors, Valeria Guglietti, Microcosmos, Búbulus Dansa, Teatre Nu, Els Herrerita, Teatre Mòbil, Clac & Clown, L’estenedor, Actes únics, Tot circ, Taat, Mag Edgar, Gralla Manufactures Teatrals, Xip Xap, etc. etc...